Man äter inte tungmetaller. Kolloidalt silver är en tungmetall och som nanopartikel ännu mer skadligt

Silver är en tungmetall densitet: 10g/cm^3 (definition för tungmetall >3,5g/cm^3)

Jag har fått flera inlägg här en del rätt så aggressiva, angående att jag varnar för kolloidalt silver som ju är en finfördelad form s k nanopartiklar, vilket ju är än farligare. Lika farligt som nanopartiklar av aluminium, vilka passerar lätt blod- och hjärnbarriären till hjärnan.

Är hjärnan kontaminerat av metaller som är starkt ledande,  förstärker detta mirkovågsstrålningen i hjärnan. Man får alltså synergistiska effekter. Med de kunskaper jag har om mikrovågsstrålningen kan ingen övertyga mig om att ett miljögift i form av silvermetall är hälsosamt för hjärnan. Det är vetenskapligt känt att aluminium tillsammans med elektromagnetiska fält orsakar Alzheimer.

Vi får i oss tillräckligt med miljögifter ändå, än att belasta oss med än mer metaller som inte kroppen behöver. Än mindre metalliska nanopartiklar. Jag har läst vad Anders Sultan skriver HÄR i 2000-talets vetenskap och det gör mig än mer oroad. Man nyttjar reaktiva joner och man påstår att det rensar ut bakterier och annat onyttigt, men ett reaktivt ämne angriper även nyttiga bakterier och exempelvis våra egna enzymer som också är reaktiva.

Att nyttja kolliodalt silver istället för penicillin  är inget jag betvivlar, men man tar enstaka doser precis som en penicillinkur, man intar inte kolloidalt silver dagligen som Sultan skriver. Det tyder på att han inte är insatt i hur reaktiva ämnen fungerar i biologiska system. Jag varnar verkligen för att dricka dagliga doser av kolloidalt silver,  det är ett gift ingen vitamin. Och kroppen behöver inte silver för sin metabolism.

Ingen äter kvicksilver frivilligt, för att det är godkänt att ha i vaccin. Även om silver är godkänt färgämne, så är det inte betydande mängder vi får i oss.  För ingen äter väl dessa silverkulor dagligen, som är prydnad på tårtor?

Med den höga mikrovågsstrålningen vi har idag är det inte lämpligt att tillföra onödiga metaller till kroppen. Silver är en supraledande metall i metallisk form och det är även i metallisk form man intar kolloidalt silver.

Att ständigt tillföra ett bakteriedödande ämne (det är ju så kolloidalt silver anses fungera) som även dödar nyttiga bakterier är knappast en hälsovänlig produkt. Kroppens immunförsvar måste arbeta för att fungera effektivt, att reducera bakterie och virusbelastningen till kroppen leder till att man får sämre immunförsvar.

Alla mineraler och metaller är naturprodukter, grundämnen, så även kvicksilver och arsenik, men det betyder inte att de är nyttiga för det.  Vi behöver en hel del grundämnen bland annat järn och spår av koppar, men vi behöver varken kvicksilver, guld, arsenik,  bly, silver, uran etc för vår metabolism. Att blanda ihop vad vi behöver för grundämnen och sedan påstå att vi även behöver det vi inte behöver gör mig mycket konfunderad över syftet med att övertyga folk att äta kolloidalt silver.

Det är också irriterande att vissa av de personer som hett förespråkar kolloidalt silver inte förstår att det är kemikalieinspektionens bedömningar utifrån deras vetenskapliga granskning som ligger till grund för deras ställningstagande. Det är inte jag personligen som påstår dessa mätvärden. Jag redovisar dem, eftersom det är fakta.

Men jag hävdar, man tillför inte dagliga eller ständiga doser av ett miljögift och än mindre nanopartiklar av giftig metall!

Så här skrev jag från början i mitt inlägg

I Kemikalieinspektionens exempellista och vetenskaplig dokumentation om miljöfarliga ämnen 10/89  ISSN 0284-1185, står det att LD50-värdet vid oral engångsdos kolloidalt silver är 100 mg/kg, vilket kan vara bra att veta. Silver är bioackumulerbart.

Silver är precis som kvicksilver och koppar ett effektivt bakteriedödande medel, att ta låga doser vid enstaka tillfällen är inte farligt, men man skall definitivt inte äta detta dagligen då silvret även dödar nyttiga bakterie i tarmfloran, försämrar immunförsvaret. Silvret lagras in i njurarna. Att dagligen inta kolloidalt silver är att bygga upp en ohälsa på sikt, precis som med amalgamet.  Amalgam innehåller 50% Hg och 40% Ag resten 10 % kan vara zink,  koppar

UR  Kemikalieinspektionens rapport 10/89 Miljöfarliga Ämnen:  IMG Kollodialt silver

Solveig Silverin miljöingenjör

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s