Några viktiga stadgeförslag i det nya förbundet Svenska Riksförbundet för El- och Mikrovågsskadade

Några tankar om stadgeförslag i det nya förbundet Svenska Riksförbundet för El- och Mikrovågsskadade. Efter att jag har varit inne på Skatteverket och läst om ideella föreningar så kommer stadgarna föreslås bli mycket detaljerade

Förbundet är enbart till för dem som neurofysiologiskt skadats (elöverkänsliga) av  elektronisk teknik, alla trådlösa nätverk och basstationer för mobiltelefoni och bredband, samt  privata trådlösa nätverk som WiFi etc eller skadats av fria trådlösa frekvensband som personer och företag utsatt omgivningen för, samt de skadades anhöriga.

Ett stadgeförslag i Svenska Riksförbundet för El- och Mikrovågsskadade kommer att föreslås ge alla medlemmar, som bevistar årsstämman, rösträtt i det högsta beslutande organet Årsstämman. Stadgeändringar kan endast ske enligt årsstämmans beslut där ALLA medlemmar, som bevistar årsstämman, har rösträtt. För att kunna upprätthålla en demokrati i förbundet har alla medlemmar rösträtt, vilket i sin tur stimulerar fler att bli aktiva i förbundet, vilket också utvecklar förbundet till det medlemmarna själva vill.

Ett stadgeförslag är, att inga från Vetenskap och Folkbildning får vara medlemmar i förbundet, ej heller personer kopplade till mobilindustrin.

Inga företag som har fått uppdrag i förbundet får sitta i styrelsen. Inga personer som vid minsta misstanke har koppling till mobilindustrin får sitta i styrelsen eller handha medlemslistor eller får sitta i arbetsgrupper etc

Extra årsstämma Begäran om misstroendeförklaring av styrelsen och krav på extra årsstämma skall omedelbart hörsammas och enbart misstroendeförklaringen av styrelsen får tas upp. Styrelsen har inte rätt att anordna egen extrastämma före den ordinarie extra stämman. Styrelsen har inte rösträtt, ej heller personer i arbetsgrupper eller anhöriga till dessa personer har rösträtt. Alla övriga medlemmar i förbundet har rösträtt som bevistar den extra årsstämman.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s